Second Citizen MK II

Second Citizen MK II (http://www.secondcitizen.net/Forum/index.php)
-   Techie Reiki Wiki (http://www.secondcitizen.net/Forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Network troubles (http://www.secondcitizen.net/Forum/showthread.php?t=20379)

Phoenix Psaltery 03-02-2015 08:15 PM

Network troubles
 
OK, so I am working on our nephew's computer, an old Pentium machine running Vista. Everything was going well (this was a month or two ago) apart from lots and lots of garbageware, and then suddenly it lost its network connection.

Last night I started poking around it again; it shows its wired internet connection, but won't connect. It says there is no cable connected; I bought a brand new network cable, but no joy.

So, next thing to try; should I get a standalone NIC and try that? It's about the least expensive thing I can think of to try.

P2

Phoenix Psaltery 03-04-2015 02:04 PM

Going for it...


Sent from my iPad using Tapatalk

Kick Frenzy 03-04-2015 07:27 PM

I hope that turns out well for you.
Maybe try upgrading the OS... like, maybe that'll jar something loose?


I don't know... I'm just spouting shit off the top of my head.

Phoenix Psaltery 03-04-2015 07:52 PM

That would probably be the next thing. I'd rather try a $5 NIC first than a $100 OS upgrade.

P2

Kick Frenzy 03-05-2015 05:58 PM

D'oh... I thought they might still have a deal on upgrading.
Doesn't look like it though. :/

And 10 will only be a free upgrade for 8.1 and 7 users, from what I saw.
Not that it would help anyway, as it's not out yet. :p

Spaceman Opus 03-05-2015 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by Kick Frenzy (Post 516279)
D'oh... I thought they might still have a deal on upgrading.
Doesn't look like it though. :/

And 10 will only be a free upgrade for 8.1 and 7 users, from what I saw.
Not that it would help anyway, as it's not out yet. :p

I've been dual booting into the Tech Preview of Windows 10 for about 6 weeks now...it's quite stable, and certainly stable enough for P2 to attempt to jar his NIC loose (that sounds kinda dirty...)

Phoenix Psaltery 03-06-2015 02:22 AM

I might try that. Vista is old and moldy anyhow.

P2


All times are GMT -4. The time now is 09:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Second Life® and Linden Lab® are trademarks of Linden Research, Inc.
Second Citizen MK II Forums are not affiliated with or sponsored by Linden Research.
© 2009 - 2011 Second Citizen MKII [SC MKII]